> Тедрос Аданом Гебрейесус Комисия е интервюирала десетки жени, на които

...
> Тедрос Аданом Гебрейесус Комисия е интервюирала десетки жени, на които
Коментари Харесай

Служители на СЗО изнасилвали жени в Африка при борбата с вируса ебола

 > Тедрос Аданом Гебрейесус
 

Комисия е интервюирала десетки дами, на които е била препоръчана работа в подмяна на секс или са станали жертви на обезчестяване.

Докладът от 35 страници дава мрачна картина, отбелязвайки " мащаба на случаите със полова употреба и корист при отговора на 10-ата зараза от ебола, всички от които са съдействали за нараснала накърнимост на " хипотетичните жертви “, на които не са били предоставени нужните поддръжка и помощ за сходно унизително прекарване “.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус сподели на конференция, че отчетът " е непосилен за четене “.

Директорът на СЗО за Африка Матшидисо Моети съобщи: " Като управление на СЗО ние се извиняваме на тези хора, на дамите и девойките “.

Специалната комисия цитира в отчета " самостоятелна немарливост, която може да съставлява професионално нарушаване “. Тя също по този начин декларира, че е разкрила " очевидни структурни провали и неопитност за ръководство на рисковете от произшествия на полова употреба и принуждение “ в бедната централноафриканска страна.

Разследващите акцентират " чувството за безотговорност на личния състав на институцията “.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус се извини и даде обещание да накаже личния състав за половото принуждение в ДР Конго.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР